Ada separuh ekor ayam sudah bawa keluar dari freezer dan sedia untuk dimasak.
Saya ada terbaca orang bakar ayam guna perencah nasi goreng Adabi. Nampak macam sedap, oleh itu hari tu pi kedai, saya pun beli la perencah nasi goreng tu.
Saya guna 2 paket, untuk separuh ayam. |
Lumurkan perencah nasi goreng Adabi pada ayam. |
Perap lebih kurang 1 jam.
Saya bakar dalam oven. |
Bakar guna air fryer pun boleh, terpulang.
Sudah siap! Ayam bakar perencah nasi goreng Adabi. |
Selain tu, saya masak sambal. Inspirasi dari sambal Cuya.
Cili hijau takde, saya guna cili merah.
Jadilah, lauk buka puasa hari ni, ayam bakar dan sambal ikan bilis.
Baik, kerja semua dah siap, barulah boleh terbongkang depan tv. 💗
Hi Tot, hihi.. rindunya kat coretan awk. Sedap tak ayam bakar perencah nasi goreng adabi tu?
ReplyDeleteNgam sangat ni…ayam bakar dan sambal tumis.
ReplyDeleteBanyak ayam bakarnya tu, memang tak muat kalau nak guna AF.
Fuh! Ada kredit untuk Cuya tu!
ReplyDeleteApa rasanya? Nak juga try kalau sedap :)
ReplyDelete