Wednesday, January 15, 2025

Sahur dan berbuka

 Sahur pagi tadi, goreng telur dadar dan tofu cheese.


Pakai kuali yang ada minyak banyak untuk goreng telur dadar dapat seperti di atas. Habis la, kolesterol level. Lepas goreng tu, kan bentuk dia bulat, telur dadarnya. Saya suka potong macam potong pizza. Mula-mula, potong kepada 4 bahagian. Lepas tu, setiap 4 bahagian, bahagi 2, jadi, semuanya ada 8 bahagian bentuk segi tiga. Hehe. Sulaiman pun nak makan juga, sebelum dia pi sekolah.

Tofu cheese Sulaiman amik satu pinggan, mama ambil 1 ketul. Letak sambal atas nasi. Sambal semalam bila panaskan, jadi makin pedas. 

Hari ni, ada banyak urusan di luar. 

Pergi klinik, sebab mata saya bengkak sebelah kiri. Allergik makan, doktor cakap. Saya tak tahu apa yang saya allergik tu. Nak kata belacan, saya tak letak pun dalam sambal. Bukan salah supplements juga, sebab doktor kata, ok. Tapi saya lupa cakap yang saya ada makan roti butter gula. Tak tahu la, dah tua-tua ni, boleh allergik dengan gluten pula ke, atau macamana. 

Lama jumpa doktor. Rasa bersalah pada pesakit-pesakit lain yang sedang tunggu di luar.

Lepas habis urusan klinik, pergi ke farmasi drive-through, ambil ubat hospital pula, buat bekalan, hingga tarikh jumpa doktor hospital pada akhir Februari nanti. 

Masa cepat berjalan, tengok-tengok dah hampir pukul 10 pagi. Jadi, macam malas sudah mau masak. Singgah Baker's Cottage.

Apa ada di dalam?

Portugis egg tart

Uit, Sulaiman sudah ambil 1. Pantang buka kotak.

Juga beli ayam barbeku seekor

Sudah siap potong, supaya mudah diambil.

Itu je la. Selamat berpuasa ye, hari ni hari ketiga puasa hari putih. 💗

1 comment:

  1. Selamat menunaikan ibadah puasa. Untunglah dapat puasa 3 hari. Kita ABC. Lama tak makan egg tart BC.

    ReplyDelete